Pompoen rollade met spinazie en feta

901

Pompoen rollade met spinazie en feta

Lekkere pompoen rollade met spinazie en feta uit de oven.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten

Equipment

  • Oven
  • Eetlepel
  • Bakpapier
  • Mes
  • Kom
  • Rolladetouw

Ingrediënten

  • 1 stuk flespompoen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 250 gram fijngehakte diepvriesspinazie
  • 75 gram feta
  • 75 gram cranberries
  • 1 stuk rolladetouw

Instructies

  • Ontdooi de spinazie in een zeef.
  • Halveer de flespompoen over de lengte en lepelde zaden en draden eruit.
  • Bestrijk de flespompoen met olie en leg de gehalveerde stukken met de snijkant naar boven op een bakpapier. Bak 40 minuten op 200°C.
  • Wel de cranberry’s in een kom met warm water voor ongeveer 15 minuten.
  • Druk het vocht uit de spinazie met een lepel en mix het samen met de cranberry’s en peper en zout in een kom.
  • Haal de pompoenhelften uit de oven. Hol uit met een lepel (laat nog een dikke rand zitten). Prak het vruchtvlees tot een puree.
  • Doe het spinaziemengsel in de pompoen helften. Verdeel de feta hierover en bestrooi met de pijnboompitten. Druk het voorzichtig aan met een lepel en verdeel de pompoenpuree over de 2 helften.
  • Leg de helften op elkaar en bind het vast met rolladetouw. Bak de pompoenrollade nog 20 minuten op 200°C in de oven.
Gang: Hoofdgerecht
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close