Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
Heerlijke plaattaart van bladerdeeg, belegd met zoete aardappelschijfjes, zongedroogde tomaten en geitenkaas.
Equipment
- Oven
- Bakpapier
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappelen
- 1 potje zongedroogde tomaten
- 2 theelepels koriander
- 2 theelepels oregano
- 1 pak bladerdeeg
- 150 gram geitenkaas
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Meng 2 eetlepels van de olie met de koriander, oregano, peper en zout. Meng dit door de aardappelen.
- Leg het bladerdeeg in een vierkant op het bakpapier en druk de randjes aan zodat de bladerdeegvelletjes goed aan elkaar blijven zitten.
- Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes en verkruimel de geitenkaas erboven.
- Bak in ongeveer 20 minuten gaar in de oven op 200°C.
Notities
Tip: Bak eventueel de overgebleven aardappelschijfjes in de tomatenolie.