Gevulde courgette met bonen en avocadosalsa

1.1K

Gevulde courgette met bonen en avocadosalsa

Gehalveerde courgettes uit de oven, gevuld met een mild gekruide bonensaus en lekkere avocadosalsa.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Equipment

  • Oven
  • Rasp

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk rode ui
  • 190 gram tros tomaten
  • 130 gram zwarte bonen
  • 130 gram kidneybonen
  • 1 stuk avocado
  • 1/2 stuk limoen
  • 100 gram cottage cheese
  • 7 1/2 gram jonnie boer picadillo kruiden (of gebruik: chili, oregano, komijn, peper, knoflook, kaneel)

Instructies

  • Verwarm de oven op 200°C. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel (bewaar de zaadlijsten!).
  • Leg de courgettes op het bakpapier op het rooster. Besprenkel de courgettes met een ½ eetlepel olie en bestrooi ze met peper. Laat de courgettes 20 minuten in de oven garen.
  • Snijd de zaadlijsten fijn en de trostomaten in blokjes. Was daarna de bonen met koud water in een vergiet en snipper de rode ui.
  • Verhit een pan met olie en fruit een gedeelte van de versnipperde ui (2/3 van de ui!). Voeg vervolgens de fijngesneden zaadlijsten, de helft van de trostomaten, de kruiden, zwarte bonen en kidneybonen toe in de pan. Laat het bonenmengsel 5 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit. Roer nu de overige tomaten erdoorheen.
  • Snijd de avocado’s in blokjes en meng dit met de overige versnipperde ui. Voeg er vervolgens ½ eetlepel limoensap en limoen rasp aan toe. Breng de avocadosalsa op smaak met peper en zout.
  • Vul de courgettes met het bonenmengsel en verdeel de avocadosalsa en de cottage cheese over de gevulde courgettes.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: recepten zonder vlees, vega

Join the Conversation

  1. Anita Schenkeveld says:

    Deze ga ik zeker maken Imke.
    Ziet er heerlijk uit

Comments are closed.

Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close