Ananasbavarois

1.9K
4 van 1 stem

Ananasbavarois

Dit ananasbavarois recept stamt af van mijn oma, zo lekker!
Porties 8 personen
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikken Ananasschijven op siroop (á 565 gr)
  • 9 stuks Gelatineblaadjes
  • 250 gram Suiker
  • 500 ml Slagroom
  • 5 stuks Eieren

Instructies

  • Snij de ananasschijven in kleine stukjes en bewaar het sap. Laat de ananasstukjes goed uitlekken (bv in een vergiet of op keukenpapier).
  • Verwarm 0,5 L ananassap met de suiker in een pannetje tot het kookt. Neem dan de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes ca. 5 min in koud water.
  • Schenk de verwarmde ananassap in een grote kom.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer 1 voor 1 door het ananassap mengsel.
  • Het mengsel moet al roerende helemaal afkoelen. Zet de kom in de koelkast en roer elke 5 min. even door tot het mengsel afgekoeld en stijf is geworden. Het afkoelen duurt ongeveer 1 uurtje.
  • Klop de slagroom stijf en roer deze voorzichtig door het ananasmengsel.
  • Scheid de eieren, we gebruiken alleen de eiwitten.
  • Klop de eiwitten stijf en roer scheppend door het ananasmengsel. Roer niet te lang want dan verliest de bavarois zijn luchtigheid.
  • Schep de ananasstukjes er voorzichtig doorheen. Tip: houd een paar ananasstukjes over voor de garnering.
  • Laat de ananasbavarois een aantal uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Toetje, Zoet

Join the Conversation

  1. Astrid says:

    4 sterren
    Heerlijk maar ik zou er volgende keer veel minder suiker in doen, is nu erg zoet.

Comments are closed.

Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close