Karamel zeezout taart
Karamel zeezout taart met chocolade vulling en kokosrasp.
Equipment
- Oven
- Steelpan
- Taartvorm Ø 26centimeter
- Garde
Ingrediënten
- 300 gram digestive biscuitjes
- 270 gram boter (ongezouten)
- 120 gram pannenkoekenstroop
- 2 blikken gecondenseerde melk (400 milliliter/398 gram)
- 200 gram pure chocolade
- 100 milliliter melk
- 1 zakje kokosrasp
- 1 flesje kleurstof (om de kokosrasp te kleuren)
- 1 zakje zoutvlokken
Instructies
- Beleg de taartvorm met bakpapier.
- Verkruimel de koekjes fijn. Smelt 150 gram boter en roer door de koekkruimels.
- Druk het koekmengsel in de bakvorm aan om de taartbodem te maken. Maak ook een rand van 2 à 3 centimeter hoog. Zorg dat alles stevig aangedrukt is en zet de taartbodem in de koelkast.
- Smelt 120 gram boter in een steelpannetje. Als het gesmolten is zet je het vuur laag.
- Voeg de stroop en de gecondenseerde melk toe en roer het goed door.
- Voeg 2 mespunten zout toe en blijf roeren tot de karamel dikker wordt (minimaal vla dikte), dit kan 10 tot 20 minuten duren (blijven roeren!)
- Als de karamel dik genoeg is, zet je het vuur uit. Roer nog 1 minuutje door. Giet vervolgens over de koekbodem en laat dit 1 uur afkoelen. Zet daarna in de koelkast om verder op te stijven.
- Smelt de chocolade au bain-marie samen met de melk. Giet daarna over het karamel mengsel en smeer uit met een spatel. Strooi er grove zeezout vlokken overheen.
- Kleur de kokosrasp met de kleurstof en verspreid over de uiterste rand van de taart.
- Laat een aantal uur in de koelkast staan.