Karamel zeezout taart

1.4K

Karamel zeezout taart

Karamel zeezout taart met chocolade vulling en kokosrasp.
Porties 12 personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 45 minuten

Equipment

  • Oven
  • Steelpan
  • Taartvorm Ø 26centimeter
  • Garde

Ingrediënten

  • 300 gram digestive biscuitjes
  • 270 gram boter (ongezouten)
  • 120 gram pannenkoekenstroop
  • 2 blikken gecondenseerde melk (400 milliliter/398 gram)
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 milliliter melk
  • 1 zakje kokosrasp
  • 1 flesje kleurstof (om de kokosrasp te kleuren)
  • 1 zakje zoutvlokken

Instructies

  • Beleg de taartvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes fijn. Smelt 150 gram boter en roer door de koekkruimels.
  • Druk het koekmengsel in de bakvorm aan om de taartbodem te maken. Maak ook een rand van 2 à 3 centimeter hoog. Zorg dat alles stevig aangedrukt is en zet de taartbodem in de koelkast.
  • Smelt 120 gram boter in een steelpannetje. Als het gesmolten is zet je het vuur laag.
  • Voeg de stroop en de gecondenseerde melk toe en roer het goed door.
  • Voeg 2 mespunten zout toe en blijf roeren tot de karamel dikker wordt (minimaal vla dikte), dit kan 10 tot 20 minuten duren (blijven roeren!)
  • Als de karamel dik genoeg is, zet je het vuur uit. Roer nog 1 minuutje door. Giet vervolgens over de koekbodem en laat dit 1 uur afkoelen. Zet daarna in de koelkast om verder op te stijven.
  • Smelt de chocolade au bain-marie samen met de melk. Giet daarna over het karamel mengsel en smeer uit met een spatel. Strooi er grove zeezout vlokken overheen.
  • Kleur de kokosrasp met de kleurstof en verspreid over de uiterste rand van de taart.
  • Laat een aantal uur in de koelkast staan.
Gang: Dessert
Trefwoord: Taart, Zoet
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close