Poke bowl met zalm en avocado

974

Poke bowl met zalm en avocado

Maak zelf in een paar eenvoudige stappen je eigen overheerlijke poke bowl met zalm en avocado.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte basmati rijst
  • 200 gram zalmfilet (zonder huid)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 stuks lente uien
  • 1/2 stuk komkommer
  • 1 stuk avocado
  • 2 stuk bospeentjes
  • 1 bakje zeewiersalade
  • 1 eetlepel witte en zwarte sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de basmati rijst.
  • Snijd de zalm in blokjes en de lente-ui in dunne ringen.
  • Meng de zalm, lente ui, sesamolie en sojasaus en roer goed door. Zet in de koelkast.
  • Snijd de komkommer en de avocado in blokjes. Snijd de bospeen in dunne reepjes.
  • Vul twee kommen met de basmati rijst. Verdeel de groente en de zalm en houd in het midden plek vrij voor de zeewiersalade.
  • Bestrooi de gevulde kommen met geroosterde sesamzaadjes.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Koud, Rijst, Vis, Zalm
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close