Poke bowl met zalm en avocado
Maak zelf in een paar eenvoudige stappen je eigen overheerlijke poke bowl met zalm en avocado.
Equipment
- Kookpan
Ingrediënten
- 200 gram gekookte basmati rijst
- 200 gram zalmfilet (zonder huid)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 stuks lente uien
- 1/2 stuk komkommer
- 1 stuk avocado
- 2 stuk bospeentjes
- 1 bakje zeewiersalade
- 1 eetlepel witte en zwarte sesamzaadjes
Instructies
- Kook de basmati rijst.
- Snijd de zalm in blokjes en de lente-ui in dunne ringen.
- Meng de zalm, lente ui, sesamolie en sojasaus en roer goed door. Zet in de koelkast.
- Snijd de komkommer en de avocado in blokjes. Snijd de bospeen in dunne reepjes.
- Vul twee kommen met de basmati rijst. Verdeel de groente en de zalm en houd in het midden plek vrij voor de zeewiersalade.
- Bestrooi de gevulde kommen met geroosterde sesamzaadjes.