Pompoen rollade met spinazie en feta
Lekkere pompoen rollade met spinazie en feta uit de oven.
Equipment
- Oven
- Eetlepel
- Bakpapier
- Mes
- Kom
- Rolladetouw
Ingrediënten
- 1 stuk flespompoen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 250 gram fijngehakte diepvriesspinazie
- 75 gram feta
- 75 gram cranberries
- 1 stuk rolladetouw
Instructies
- Ontdooi de spinazie in een zeef.
- Halveer de flespompoen over de lengte en lepelde zaden en draden eruit.
- Bestrijk de flespompoen met olie en leg de gehalveerde stukken met de snijkant naar boven op een bakpapier. Bak 40 minuten op 200°C.
- Wel de cranberry’s in een kom met warm water voor ongeveer 15 minuten.
- Druk het vocht uit de spinazie met een lepel en mix het samen met de cranberry’s en peper en zout in een kom.
- Haal de pompoenhelften uit de oven. Hol uit met een lepel (laat nog een dikke rand zitten). Prak het vruchtvlees tot een puree.
- Doe het spinaziemengsel in de pompoen helften. Verdeel de feta hierover en bestrooi met de pijnboompitten. Druk het voorzichtig aan met een lepel en verdeel de pompoenpuree over de 2 helften.
- Leg de helften op elkaar en bind het vast met rolladetouw. Bak de pompoenrollade nog 20 minuten op 200°C in de oven.